Om lägret

HAIS friidrottsskola

Ungdomar födda 2008-2015

Friidrottsskolan är ett dagläger för barn och ungdomar födda år 2008-2015. Under en vecka får deltagarna en unik chans att prova på friidrottens olika grenar under ledning av våra engagerade ledare. Utöver friidrotten kommer vi vara på flera skogsäventyr. Vi är också noga med att göra plats för gemenskap och att skapa nya vänskapsrelationer i grupperna. Sista dagen på friidrottsskolan fyller vi med olika friidrottsinspirerade tävlingar och utmaningar samt medalj- och diplomutdelning till alla deltagare.

Friidrottsveckor

Ungdomar födda 2008-2010

Under samtliga veckor, 25, 26, 27, 31 och 32, kommer vi i år att erbjuda ungdomar som tränar friidrott i HAIS (eller annan friidrottsförening) och är födda 2008-2010 en möjlighet att anmäla sig till ett nytt koncept som vi kallar HAIS Friidrottsvecka. Priset, samt allt som ingår, förblir detsamma men dagsupplägget kommer mer att likna ett träningsläger där vi fokuserar på friidrottens grenar på en djupare, och mer individuell, nivå.

Deltagande i detta tillägg är INTE resultat – eller prestationsbaserat. Våra ledare är där för att hjälpa varje individ att utvecklas, oavsett prestationsnivå.

Anmälan till HAIS friidrottsvecka

För att anmäla sig till HAIS friidrottsveckor gör du en anmälan till den "vanliga friidrottsskolan" via hemsidan. Några veckor innan start kontaktar vi alla anmälda medlemmar födda år 2008–2010 med en förfrågan om man önskar gå vanliga upplägget eller "HAIS Friidrottsvecka".

Covid-19

Sommaren närmar sig och för många blir den på många sätt annorlunda i år igen. Vi på Huddinge AIS vill att en sak ska vara sig lik denna sommar och det är möjligheten att gå på vår uppskattade friidrottsskola.

Rekommendationer och riktlinjer från bland annat Folkhälsomyndigheten är självklart vår högsta prioritet och vi som förening vill också fortsätta att uppmuntra till rörelseglädje i en tid då detta behövs mer än någonsin. Vi är optimistiska inför att kunna erbjuda friidrottsskolan och vi kommer att vidta de åtgärder som krävs för att kunna genomföra verksamheten på ett säkert sätt. Vi kommer anpassa och göra vårt bästa för att alla friidrottssugna ungdomar ska få en oförglömlig sommar med oss på Huddinge AIS friidrottsskola.

Några av förra årets lyckade anpassningar:

• Mindre grupper – Det blev större gemenskap i grupperna samt gav mer tid för ledarna att lära känna gruppen lite extra. Det möjliggjorde viss anpassning i aktiviteter under dagarna vilket i sin tur gjorde så att gruppen kunde ha en roligare vecka!
  • Rutiner – För att undvika köer hade grupperna i den mån som gick fasta mat, vatten och toa pauser. Det minskade onödigt spring, alla kunde vara mer delaktiga och gav mer tid för annat roligt!

Frågor tas gärna emot på friidrottsskolan@huddingeais.se

Exempel på hur en dag kan se ut:

Morgon:

• Samling 09.00 med upprop och avprickning
  • Friidrott – höjdhopp eller längdhopp

Förmiddag:

• Mellanmål
  • Friidrott – höjdhopp eller längdhopp
  • Lunch
  • Rast – fri lek ca 30minuter - 1 timme

Eftermiddag:

• Lek tillsammans med flera grupper, tex leken ”Flaggan”